Rullande fritidsgård tillbaka i sommar

KÄVLINGE.

Fritidsgården ska komma till ungdomarna istället för tvärtom. Det är tanken med satsningen Rullande fritidsgård som i år återkommer i Kävlinge kommuns sommarlovsprogram.

Av
John Nordh

Förra sommaren testades konceptet för första gången. Under tre veckor körde fritidsledaren Tony Kvant och en kollega runt i en husbil till olika platser i kommunen där ungdomar hänger. Husbilen var lastad med fiskepön, skateboards, basketbollar eller det som ungdomarna själva önskade.

Nu är det dags igen och i år är konceptet det samma. Tanken är att verksamheten ska vara helt spontan och det är ungdomarna själva som bestämmer hur aktiviteterna ska se ut och var de ska äga rum. Den enda skillnaden är att man i år kör en minibuss som rymmer nio personer, istället för en husbil.

– Den rymmer både materialet vi har med oss och fler personer, säger Tony Kvant som sitter bakom ratten även i år tillsammans med en kollega.

– Det gick jättebra förra året. Fördelen med detta är att man anpassar både arbetet och miljön utefter var ungdomarna befinner sig och även efter väder och vind, fortsätter han.

Den rullande fritidsgården kommer att vara i rullning från den 18 juni till och med den 6 juli.

Den är en del av Kävlinge kommuns sommarlovsprogram där de tre fritidsgårdarna Annelund, Julius och Skönadal deltar tillsammans med Biblioteken och den flexibla verksamheten. Dessutom deltar två föreningar; Kävlinge boulesällskap och Löddeköpinge konstnärsförening.

En mängd aktiviteter arrangeras för sommarlediga barn och ungdomar, som till exempel havsfiske, fotbollsgolf och skumparty. Dessutom blir det en ny omgång av Kockarnas kamp där seniorer och ungdomar bildar lag för att tävla om att laga den bästa maten. Temat för denna gången blir grillning. Evenemanget går av stapeln lördagen den 16 juni mellan klockan 14 och 17 på Billingshäll i Kävlinge.

Vissa aktiviteter är gratis medan andra kostar. Till vissa aktiviteter krävs det också att man föranmäler sig. Mer information finns i sommarlovsprogrammet som går att hitta på Kävlinge kommuns hemsida. Det finns också att hitta i fysisk form på fritidsgårdarna och på skolorna.

Publicerad 24 May 2018 14:09

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag