Upplev Kävlingeån i gummibåt

Av
John Nordh

KÄVLINGE. Nyligen intogs Kävlingeån av nära 200 simmare i loppet Å-simmet. Nu är det dags för nästa evenemang i ån. Fredagen den 15 juni arrangeras nämligen "Kävlingeån by gummibåt" för första gången.

– Vi möts upp vid Silverforsen och lägger i våra båtar där. Sedan flyter vi sakta mot badplatsen som ligger mellan aktivitetsparken och villaområdet i Furulund, säger Tim Olsson, fritidsledare på Annelunds fritidsgård som håller i evenemanget tillsammans med kollegan Tony Kvant.

Hur många kaptener som kommer att delta vet de inte. Men enligt Tim Olsson är intresset stort bland ungdomarna. Evenemanget ingår i Kävlinge kommuns sommarprogram som främst riktar sig till barn och unga. Men de båda fritidsledarna tycker det skulle vara kul om även vuxna ville delta.

– Vi tycker det är trevligt om fler vill vara med, oavsett ålder. Kanske glider man in i någon som man aldrig har träffat förut. Förhoppningen är att vi ska kunna förena gammal och ung, säger Tim Olsson som hoppas att evenemanget ska kunna bli en återkommande tradition i Kävlinge.

För att delta krävs det att man kan simma minst 50 meter. Samlingen vid Silverforsen sker klockan 12.

Publicerad 31 May 2018 06:00

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag