Måltidschefen nominerad på nytt

KÄVLINGE.

Kävlinge kommuns måltidschef Marina Rahm har nominerats till Årets måltidschef 2018 av White Guide Junior. Detta är fjärde gången hon blir nominerad men ännu har hon inte lyckats knipa titeln.

Av
John Nordh

De senaste åren har Kävlinge kommun haft flera nomineringar i White Guide Junior, vars syfte är att lyfta fram att det goda som görs på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i Sverige för att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin. I år är nomineringen av Marina Rahm den enda som berör Kävlinge kommun.

– Vi var tidigt framme i många delar och nu har många hunnit ifatt och konkurrensen har ökat, säger Marina Rahm och berättar att nomineringarna troligen kommer bli fler nästa år.

Då har Kävlinge kommun nämligen sjösatt projektet "Framtidens seniormåltid" och i samband med det kommer kommunen skicka in egna nomineringar.

– I korta ordalag kan man säga att "Framtidens seniormåltid" går ut på att skapa livskvalitet för våra äldre. Alla ska kunna ha en njutning av maten. Det är också en stor förebyggande insats. Får man i sig tillräckligt med energi och näring så motverkar det undernäring och gör att man lättare håller sig frisk.

Marina Rahm är stolt över sin nominering men betonar att höja kvaliteten på den offentliga maten i kommunen är inget man gör på egen hand.

– Vi har så många duktiga och engagerade medarbetare och det är de som tillsammans bidrar till vår höga kvalitet, säger hon och fortsätter:

– I Kävlinge kommun tar vi ett helhetsgrepp på maten, vi tycker det är viktigt och måltiden har en stor betydelse. Det gör att vi blir framgångsrika.

Detta är fjärde gången Marina Rahm blir nominerad av White Guide Junior men hon har hittills inte lyckats vinna. Tidigare i år blev hon dock utsedd till Årets måltidsprofil av Magasin Måltid. Vinnarna av årets White Guide Junior utses den 18 september.

Publicerad 12 June 2018 00:00

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag