Nu får Hofterup ett utegym

Av
John Nordh

HOFTERUP. Under sommaren kommer ett utegym att invigas i Hofterup. Gymmet kommer att ligga i anslutning till Skönadalsskolan.

Det är en del av ett medborgarförslag som kom in till Kävlinge kommun hösten 2016 av Hofterupsbon Niclas Rennstam. Förslaget innefattade en spontanidrottsplats, en fem-manna konstgräsplan, en löparbana och ett utegym. Politikerna i bildningsnämnden valde att säga ja till delar av förslaget – utegymmet och spontanidrottsplatsen.

Utegymmet blir nu etapp 1 för bygget. Nyligen valde politikerna i komunstyrelsen att tillföra 350 000 kronor till budgeten 2019 för att möjliggöra en nästa etapp. Exakt vad den kommer att innefatta är än så länge oklart.

– De här pengarna ska användas så smart som möjligt utifrån vad som står i medborgarförslaget, säger Camilla Mårtensen (L), bildningsnämndens ordförande.

I samma veva som utegymmet i Hofterup byggs, anläggs även ett i Högalidsskogen i Kävlinge. Även det kommer att invigas under sommaren. När utegymmen är klara kommer det att finnas sju stycken i kommunen: På Dösjebro idrottsplats, vid motionsslingan vid Vikenbadet i Furulund, vid Skönadalsskolan i Hofterup, i Kyrkparken och i Högalidsskogen i Kävlinge, vid motionsslingan i Sandskogen och på grönområdet bakom Bullerbyns förskola i Löddeköpinge.

Publicerad 14 June 2018 13:36

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag