Den stora drivkraften är gemenskapen i klubben och att få göra skillnad, tycker medlemmarna som Lokaltidningen träffar.

Den stora drivkraften är gemenskapen i klubben och att få göra skillnad, tycker medlemmarna som Lokaltidningen träffar. Foto: John Nordh

Entusiasmen i klubben lika stark efter 40 år

Lions i Lödde jubilerar

LÖDDEKÖPINGE.

I år firar Lions i Löddeköpinge 40 år. Under åren har klubben lyckats samla in nära fyra miljoner kronor till hjälpverksamhet både lokalt och internationellt.

Av
John Nordh

Lokaltidningen träffar åtta medlemmar från klubben i deras lokal i Löddeköpinge. Stämningen är hög när de pratar om gamla minnen. Som till exempel när de, 1993, fick Leif "Loket" Olsson att komma till Löddeköpinge för att hålla i en auktion för att finansiera en ny båt till Sjöräddningssällskapet i Barsebäckshamn.

Tre av medlemmarna på plats, Johny Wigothson, Stig Schultz och Tor Larsson har varit med i klubben ända sedan bildandet 1978. De tycker fortfarande att det är lika roligt, trots att uppdraget innebär mycket arbete som alltid sker helt ideellt.

– Entusiasmen är fortfarande lika stark, precis som glädjen och gemenskapen. Det är anledningen till att vi fortfarande håller på, säger Tor Larsson.

Julmarknad, artistgala, julgransinsamling – listan kan göras ännu längre. Varje år arrangerar Lions i Löddeköpinge ett tiotal aktiviteter och evenemang för att få in pengar till sin hjälpverksamhet. Den allra största är Sillamarknaden i Barsebäckshamn som klubben nu har arrangerat i 13 år.

Dessutom delar klubben bland annat även ut stipendium till skolelever och arrangerar valborgsfirande i byn, samt bekostar en dag ute på Vikhög för seniorer på Möllebacken och Norrehed.

Vid större jubileum drar klubben på lite extra och så även i år. Som en del av firandet bjuder man bland annat tio skolklasser från Skönadalsskolan, Nyvångskolan, Björkenässkolan och Söderparkskolan på en resa till Sysavs avfallsanläggning vid Spillepengen utanför Malmö för att de ska få lära sig vad som händer med våra sopor.

– Miljöaspekten är viktig för oss och hittills har det varit mycket uppskattat, säger Krister Mårtensson.

Skolbarn på besök på Sysav.

Skolbarn på besök på Sysav. Foto/press: Lions i Lödde

Publicerad 25 October 2018 15:18