Fritidsledaren Tony Kvant tycker att händelserna är tragiska.

Fritidsledaren Tony Kvant tycker att händelserna är tragiska. "Det drabbar så många", säger han. Arkivfoto: John Nordh

Skadegörelse och stölder på fritidsgården: "Dags att dra i bromsen"

Har hållit stängt under fyra kvällar

KÄVLINGE.

Den senaste tiden har Annelunds fritidsgård drabbats av flera stölder. Förra veckan var det dessutom någon eller några som brände in ett stort märke innanför entrédörren. Det blev droppen för personalen och verksamheten höll stängt under fyra kvällar.

Av
John Nordh

Det har varit oroligt på och runt Annelunds fritidsgård förut. Förra hösten smälldes det raketer och smällare utanför entrén och vintern innan var det också stökigt, något som resulterade i att både besökare och personal stundtals kände sig otrygga.

Efter en lugn period har nu oroligheterna blossat upp igen. De senaste veckorna har flera stölder skett inne på fritidsgården. Bland annat har playstation-kontroller, datormöss och ett helt nytt playstation-spel stulits.

– Vi försöker vara så trendiga som möjligt och till exempel köpa in Fifa 19 (ett spel som släpptes nyligen reds. anm) när det kommer och då blir det stort tryck på det. Men så stjäl någon det, säger fritidsledaren Tony Kvant och berättar det har börjat försvinna mer och mer saker de senaste veckorna.

– Det är tragiskt eftersom det drabbar så många.

Nu har personalgruppen beslutat att tillsvidare helt ta bort möjligheterna för besökarna att använda datorer, playstation och andra dataspel under kvällstid. Tidigare har man provat ett pantsättningssystem som innebär att den som vill använda sig av spelen måste lämna in något i pant för att få göra det. Men det har inte heller fungerat enligt Tony Kvant.

– Vi får se vad vi kommer fram till för lösning, säger han.

Förra veckan var det någon eller några som försökte elda på en av entrédörrarna. Det ledde aldrig till någon låga men väl ett stort svart märke på en list. Efter det togs beslutet att fritidsgården skulle hålla stängt i fyra kvällar och att personalen istället skulle röra sig uppe vid Korsbackahallen.

– Vi kände att det var dags att dra i bromsen och markera att det inte är ett okej beteende, säger Lena Nilsson, chef för fritidsgårdarna i Kävlinge kommun och berättar att Securitas kör extra rundor i området. Något de ska fortsätta med tills det har lugnat sig igen.

Händelsen med den brända dörrkarmen rubriceras som skadegörelse. Enligt Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, har iakttagelser gjorts på platsen.

Publicerad 30 October 2018 06:00