Algot Klang ser fram emot sin stora show. (Bilden är från 2016).

Algot Klang ser fram emot sin stora show. (Bilden är från 2016). Arkivfoto: John Nordh

Algot Klang firar tio år som magiker – ger stor show

"Jag har lagt ner mycket tankar och energi på showen"

KÄVLINGE.

I år är det tio år sedan den unge magikern Algot Klang började med trolleri. Det firar han med en show på Kävlinge Kulturscen den 23 november. – Det blir den största showen jag har gjort hittills, säger han.

Av
John Nordh

"Decennium" som showen heter handlar om Algot Klangs hittills tio år långa karriär. Från det till att han fick sin första trollerilåda av sin farmor och farfar när han var sex år gammal, fram till idag när han som 16-åring är flitigt inbokad på företagsevenemang och kalas.

"Alla oavsett ålder ska bli nöjda"

– Jag vill berätta min historia genom trolleriet och börja med tricken som jag lärde mig när jag var liten och sen bygga upp dem. Jag har lagt ner mycket tankar och energi på showen, säger Algot Klang.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det kommer vara väldigt blandat, både komedi och lite allvar, och jag ska försöka få in så pass mycket så att alla oavsett ålder ska bli nöjda.

I december 2016 genomförde den då 14 år gamla magikern sin första egna magishow. Det hela blev möjligt tack vare Kävlinge kommuns stipendium "Snabb slant" som ungdomar mellan 13 och 25 år kan söka.

Showen blev lyckad och sedan dess har det rullat på för Algot Klang. "Decennium" blir hans tredje stora solo-show. Men inte den sista. Algot Klang brinner för magin och för att uppträda.

– Jag tycker mycket om att underhålla människor och att sprida glädje. Publikens reaktioner är det som drar igång mig, säger han.

"Decennium" ges på Kävlinge Kulturscen fredagen den 23 november klockan 20. Biljetterna kostar 80 kronor och kan beställas genom Algot Klangs hemsida: www.algotklang.se.

Algot Klang tycker om att stå på scen.

Algot Klang tycker om att stå på scen. Foto: Tristan Ribbnäs

Publicerad 31 October 2018 06:00