På Nyvångsskolan tar det lång tid för varmvatten att nå fram till kranarna. Men en lösning ska nu vara på gång.

På Nyvångsskolan tar det lång tid för varmvatten att nå fram till kranarna. Men en lösning ska nu vara på gång. Foto: John Nordh/Mostphotos

Kyligt i kranarna på Nyvångsskolan: "Inte skönt att tvätta sig med iskallt vatten"

"Håller på att titta på en lösning"

LÖDDEKÖPINGE.

För att få varmvatten i kranarna på Nyvångsskolan måste vattnet spolas en lång stund och barnen tvingas därför ofta tvätta händerna i kallt vatten. Nu har en förälder gjort en felanmälan till KKB som säger att en lösning är på gång.

Av
John Nordh

I ett inlägg på Åsikt Kävlinge skriver föräldern att hen lyfte frågan redan för ett år sedan och fick då höra att man måste spola länge för att få fram varmvatten. Föräldern provade detta men utan resultat.

Nu har frågan lyfts igen eftersom det börjar bli kallt ute och föräldern kräver nu en lösning på problemet.

"När barnen har varit ute och lekt, blivit smutsiga, blöta och iskalla om händerna så är det inte speciellt skönt att tvätta sig med iskallt vatten", skriver föräldern på Åsikt Kävlinge.

Enligt Jimmie Persson, fastighetschef med ansvar för allmännyttiga fastigheter på KKB, är det en teknisk lösning man valde när nya Nyvångsskolan byggdes för att spara energi som gör att det tar tid att få fram varmvatten till kranarna. Istället för att varmvatten cirkulerar hela tiden, kommer det från en varmvattenberedare i byggnaden.

– I offentliga lokaler måste man ha tempeteraturreglering och vattnet får inte hålla mer än 40 grader vid tappstället för att undvika skållningsskador. När varmvattnet stryps tar det en stund innan det når fram, säger han.

Hur lång tid handlar det om?

– När vi var där och provade det kunde det ta mellan två och tre minuter till vissa kranar och så lång tid ska det så klart inte ta. Jag förstår att barnen inte har tålamod att vänta så länge på att vattnet blir varmt.

Jimmie Persson berättar att en lösning är på gång.

– Vi har testat att en lösning i en del av byggnaden redan och det har blivit bättre. Så förhoppningsvis ska detta gå ganska snabbt, säger han.

Publicerad 31 October 2018 13:51