Kävlinges högsta hus är inflyttningsklart.

Kävlinges högsta hus är inflyttningsklart. Arkivfoto/ Martin Hansson

Inflyttningsklart på Trehörningen – nu vill Brinova satsa vidare i Kävlinge

"Tittar väldigt aktivt på hur vi ska kunna vidare oss"

KÄVLINGE.

Efter två års byggande är det nu dags för hyresgästerna att flytta in i Kävlinges höghus Trehörningen. Brinova, som sedan förra året äger fastigheten, har planer på att bygga många fler nya hyresrätter i kommunen.

Av
John Nordh

I dagens läge har Brinova cirka hundra hyreslägenheter i kommunen. Enligt Per Johansson, vd, vill företaget bli den ledande aktören av förvaltning av hyresrätter i Kävlinge kommun och för att lyckas med det behöver man bygga "ett par hundra lägenheter till".

– Vi tittar väldigt aktivt på hur vi ska kunna vidareutveckla oss i Kävlinge. Det är något vi jobbar med kontinuerligt, säger han men vill inte berätta mer detaljerat om planerna i nuläget.

Brinova har ett tiotal orter i Skåne där man vill växa och Kävlinge är alltså en av dessa. Det geografiska läget med närheten till Helsingborg, Lund och Malmö samt de goda kommunikationerna är något av det som Per Johansson lyfter fram.

– Kävlinge kommun är tveklöst en attraktiv kommun utifrån ett boendeperspektiv och hyresrätter är en viktig komponent eftersom de vänder sig till en stor grupp människor. I princip alla kommuner finns det en brist på hyresrätter och ett sådant här projekt (Trehörningen reds. anm.) blir ju därför väldigt positivt, säger han.

Intresset för Trehörningen har varit stort och samtliga lägenheter var uthyrda innan byggnaderna var klara. Förutom höghuset och det intilliggande bostadshuset, som sammanlagt innehåller 46 bostäder, ingår ett LSS-boende med sex lägenheter. LSS-boendet blev inflyttningsklart under förra året och det låga bostadshuset i början av oktober.

Illustration: er-ho bygg ab/brinova ab/sews arkitekter ab

Publicerad 06 November 2018 11:06