Cemal Adigüzel.

Cemal Adigüzel. Foto: Taxi Trelleborg

Mindre än en månad till Taxi Trelleborg tar över: "Vi är redo"

"Har anställt rätt personer till uppdraget"

KÄVLINGE.

Med mindre än en månad kvar tills Taxi Trelleborg tar över färdtjänst, skolskjuts och mattransporter i Kävlinge kommun, känner sig företagets vd Cemal Adigüzel redo för uppdraget. – Vi hoppas verkligen att alla kunder ska känna sig nöjda, säger han.

Av
John Nordh

I början av oktober blev avtalet mellan Kävlinge kommun och Taxi Trelleborg klart och den första december börjar företaget köra i kommunen.

Som Lokaltidningen tidigare har skrivit var först tanken att Taxi Trelleborg skulle ta över redan i juli. Men det hela försenades eftersom två andra taxibolag, däribland Taxi Kävlinge, valde att överklaga upphandlingen och ärendet landade till slut i högsta förvaltningsrätten som valde att inte ta upp det.

Att den rättsliga processen drog ut på tiden har inneburit att Taxi Trelleborg har fått kort tid på sig att få allt på plats. Men nu, drygt fyra veckor innan det är dags, känner Cemal Adigüzel alltså sig trygg med att man kommer vara redo den första december.

– Vi har anställd rätt personer till uppdraget. Våra chaufförer har lång erfarenhet av bland annat färdtjänst och skoltransporter i Malmö, Trelleborg och även inom Skånetrafiken. De vet hur de ska hantera uppdragen och kan reglerna och har gått alla utbildningar som krävs. Personerna i växeln har också lång erfarenhet, säger han.

Cemal Adigüzels mål är att kunderna ska märka så lite skillnad som möjligt. Om något så ska de uppleva en förbättring jämfört med tidigare, berättar han.

– Det blir exakt samma turer och rundor. Den enda skillnaden är att det är ett nytt bolag, nya bilar och en del ny personal.

En del Kävlingebor har varit oroliga över att lokalkännedomen försvinner när ett bytt bolag tar över. Men enligt Cemal Adigüzel kommer det inte bli något problem. Bland annat ska alla chaufförer provköra rundor i kommunen under november.

– Dessutom har vi gps och kartor samt ett datorsystem som visar exakt var bilarna befinner sig. Datorsystemet är långt framme i utvecklingen och det sker en ständig dialog mellan växeln och chaufförerna. Lokalkännedomen är inte längre lika viktig som förut men det är ändå viktigt att den byggs upp och det ska vi göra genom provrundorna, säger han.

Publicerad 07 November 2018 06:00