Pia Almström (M) ser ut att få fortsätta som kommunstyrelsens ordförande i ytterligare fyra år.

Pia Almström (M) ser ut att få fortsätta som kommunstyrelsens ordförande i ytterligare fyra år. Arkivfoto: Anja Degerholm

Pia Almström ser ut att få fortsätta i fyra år till

Vann omröstning i Moderaternas fullmäktigegrupp

KÄVLINGE.

Moderaterna har nu bestämt sig för vilken kandidat de vill se som kommunstyrelsens ordförande den kommande mandatperioden. Pia Almström (M) vann över utmanaren Johan Ericsson (M) med siffrorna 13-10 i en omröstning i partiets fullmäktigegrupp under tisdagen.

Av
John Nordh

Därmed blir Pia Almström den kandidat som Moderaterna kommer att lyfta fram på kommunfullmäktiges sammanträde den 10 december. Då sker det officiella valet av ordförande och ersättare i samtliga nämnder och det är först då det blir helt klart om det är Pia Almström som blir Kävlinges högsta politiker den kommande mandatperioden.

– Normalt sett är det inget som förändras då. Oftast brukar ju oppositionen lägga ner sina röster eftersom de inte får majoritet för sina kandidater, säger Kjell-Arne Ohlsson (M), ordförande för Moderaterna i Kävlinge.

Pia Almström är både glad och tacksam över nomineringen. Hon ser fram emot att få se mycket av det som hon har varit med och beslutat om under åren bli verklighet.

– Det händer så mycket i Kävlinge just nu. Jag var med från början i arbetet med Stationsstaden och nu börjar byggloven rasa in och husen ska bli färdiga. Lommabanan ser jag också mycket fram emot, det trodde jag aldrig att jag skulle få vara med om, säger hon.

Blir det Pia Almström som väljs till kommunstyrelsens ordförande den kommande mandatperioden så blir det hennes fjärde period som ordförande. Tidigare har hon också suttit två perioder i opposition.

Publicerad 07 November 2018 10:02