Kommunpolis Mikael Rydberg.

Kommunpolis Mikael Rydberg. Foto. arkivbild

Polisen ökar närvaron i byn: "Viktigt att visa att vi bryr oss"

Tisdagens mord har skakat samhället

KÄVLINGE. Sedan tisdagens tragiska händelse, där en man i 40-årsåldern knivskars till döds, har den polisiära närvaron i byn ökat.
– En sån här händelse sticker ut i ett annars lugnt samhälle och vi vill finnas till hans för att svara på frågor och öka tryggheten, säger kommunpolis Mikael Rydberg.

Två personer har under förmiddagen begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord på den man som i tisdags dödades i samband med ett knivbråk i centrala Kävlinge. Samtidigt ökar polisen närvaron i byn för att åter öka tryggheten.

– Det här är som vi tidigare sagt en isolerad händelse. I ett samhälle som annars är relativt lugnt och där tryggheten upplevs som hög sticker det ut. Självklart väcker det frågor och jag kan anta att folk blir oroliga, säger Mikael Rydberg.

Exakt hur mycket den polisiära närvaron kommer öka den närmsta tiden kan Mikael Rydberg inte svara på, men han förklarar att det en tid framöver kommer finnas fler poliser synliga på byn.

– Vi har sedan i tisdags både fotpatrullerat och kört i bilar. Vi har även haft patruller på olika platser tillgängliga att svara på frågor från allmänheten.

– Hittills har responsen varit väldigt bra. Många har hört av sig via sociala medier och det verkar som de uppskattar initiativet. När något sånt här händer är det viktigt att visa att vi bryr oss.

Hur går utredningen vidare?

– Vi har nu ett antal personer anhållna för mordet, men vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med folk som vet något om händelsen. Ju fler berättelser vi får in desto mer klarnar bilden av vad som verkligen har hänt. Om någon har information är de välkomna att kontakta oss via 11414.

Publicerad 30 November 2018 14:10