Aktivitetsparken i Furulund, där det bland annat går att åka skateboard och kickbike, springa hinderbana eller bara relaxa i hängmattor, har blivit populär. Nu vill politikerna satsa på en ny aktivitetspark i Löddeköpinge.

Aktivitetsparken i Furulund, där det bland annat går att åka skateboard och kickbike, springa hinderbana eller bara relaxa i hängmattor, har blivit populär. Nu vill politikerna satsa på en ny aktivitetspark i Löddeköpinge. Foto: Mostphotos

Aktivitetspark kan bli verklighet i Lödde

Alliansen hoppas kunna ta ett första steg redan nästa år

LÖDDEKÖPINGE.

Nästa år vill politikerna i Alliansen ta ett första steg mot en aktivitetspark i Löddeköpinge. Med vad den ska innehålla och var den ska ligga är än så länge för tidigt att säga.

Av
John Nordh

Aktivitetsparken på Vikenområdet i Furulund, som invigdes 2015, har blivit populär. Nu vill Alliansen (Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna) undersöka möjligheterna att kunna satsa på ytterligare en i kommunen, denna gång i Löddeköpinge. Det framgick när Alliansen presenterade sin valplattform för de kommande fyra åren nyligen.

"Tanken är att föra diskussioner med ungdomarna"

Enligt Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande hoppas man att planeringsarbetet ska kunna sätta igång under nästa år. Vad aktivitetsparken ska innehålla eller var den ska hamna någonstans är fortfarande för tidigt att säga.

Men tanken är att redan från början involvera ungdomar i processen.

Tänker ni er något som liknar den på Vikenområdet?

– Det vet vi inte nu. Tanken är att föra diskussioner med ungdomarna som ju är de som ska använda parken. Kanske har det dykt upp någon ny aktivitet som kan vara värd att satsa på, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande.

I slutet av sommaren skrev en Löddebo ett e-förslag till Kävlinge kommun om att det bör satsas på en skateboardpark med en spontanidrottsplats i Löddeköpinge. Förslaget nådde snabbt 100 underskrifter.

Publicerad 06 December 2018 06:00