I början av januari spelar Evelina Rembson Pålsson SM i innebandy.

I början av januari spelar Evelina Rembson Pålsson SM i innebandy. Foto: John Nordh

Evelina redo att representera Skåne

Uttagen till Skånelaget i innebandy

HOFTERUP.

Ett giftigt dragskott och en god spelförståelse. Det är två av sina egna styrkor på innebandyplanen som Evelina Rembson Pålsson själv lyfter fram. Nu har hennes talang uppmärksammats av Skånes innebandyförbund och nyligen blev hon uttagen till Skånelaget.

Av
John Nordh

När många förbereder sig inför den stundande jul- och nyårshelgen har 16-åriga Evelina Rembson Pålsson från Hofterup ett helt annat fokusområde. Mellan den 3 och 6 januari spelar hon nämligen SM i innebandy i Gävle tillsammans med resten av Skånelaget.

"Motståndet lär bli tufft"

När mejlet från Skånes innebandyförbund, som berättade att hon hade blivit uttagen, damp ner i hennes inbox blev hon både glad och lite nervös.

– Det ska bli jättekul att få vara med och representera Skåne i SM. Men så klart är det också nervöst. Det är ju de bästa spelarna i Sverige jag kommer möta och motståndet lär bli tufft, säger hon.

Tidigare spelade Evelina Rembson Pålsson i Hofterup IBF. Men när hennes lag lade ner, flyttade hon och flera andra spelare till Häljarps SK. Evelina är den enda i laget som har lyckats komma med i Skånelaget. Nu tränar hon och de andra spelarna i Skånelaget en gång i veckan tillsammans för att förbereda sig för SM-turneringen.

– Jag känner bara en av tjejerna i laget sedan tidigare så det tar lite tid att bli samspelta, säger Evelina.

Innebandy har hon spelat i åtta år. Flera av dem hon började spela med gick sedan vidare till fotboll men Evelina valde att fortsätta med sporten.

– Jag tycker det är kul att spela i ett lag och arbeta tillsammans. Själva tävlingsmomentet gillar jag också mycket, säger hon.

Vad har du för mål när det gäller innebandyn?

– Det är att en dag få representera Sverige i landslaget.

Foto: John Nordh

Publicerad 01 January 2019 00:00