Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra. Foto. Mostphotos.com

Man försökte locka med flicka i bil

Skolans uppmaning: "Hämta era barn"

HOFTERUP. Skönadalskolan i Hofterup uppmanade under fredagen alla föräldrar att hämta sina barn efter avslutad skoldag. Detta efter att en flicka från förskoleklassen uppgett att en man försökt locka med henne i sin bil.

Enligt flickan ska en man kommit fram till henne på skolgården och frågat om hon ville följa med honom till hans bil och titta på valpar. Flickan uppgav att mannen hade mössa på sig och körde i en svart bil, skriver skolan i ett mejl till föräldrarna.

– Ingen av de vuxna som var ute med barnen har sett någon man men vi har, i samråd med kommunpolisen, valt att ta detta på allvar. Det är alltid en avvägning, men vi kände att det var viktigt att alla vårdnadshavare fick den här informationen så snabbt som möjligt, säger Elin Ahx, rektor på skolan.

Då det är många barn som tar sig till och från skolan på egen hand beslutade skolan att inte släppa iväg några barn under fredagseftermiddagen. Istället uppmuntrade rektorn, i samråd med kommunens säkerhetschef och kommunpolisen, alla föräldrar att komma och hämta sina barn även om det bidrog till senare hämtning.

– Allt har fungerat bra under eftermiddagen och alla barn har blivit hämtade.

Hur reagerade barnen på att de inte fick gå hem som vanligt?

– Vi skickade ut ett mejl till alla lärare om vad de skulle säga till barnen och vi upplever att de alla varit lugna och trygga, säger Elin Ahx.

Skolan meddelar även att de till följd av händelsen kommer begränsa utevistelsen samt ha extra uppsyn på skolgården.

Publicerad 11 January 2019 00:00