Från vänster: Nils-Erik Winther, Anders Ödman som har författat boken och Chatarina Ödman som har varit bildredaktör.

Från vänster: Nils-Erik Winther, Anders Ödman som har författat boken och Chatarina Ödman som har varit bildredaktör. Arkivfoto: John Nordh

Bok om Lilla Harrie och Örtofta nästan slutsåld

"Det har gått mycket bra"

KÄVLINGE.

I höstas släppte Harjagers Härads Fornminnes- och Hembygdsförening sin senaste bok "Lilla Harrie och stora Örtofta – dynamik och divergens". Intresset för boken har varit större än förväntat och de 800 exemplaren börja sina.

Av
John Nordh

Lilla Harrie och Örtofta är byar med en lång historia. Men få känner till den. Det ville Anders Ödman, Chatarina Ödman och Nils-Erik Winther ändra på när de släppte boken i oktober. Och troligtvis har de lyckats. Boken har nämligen fått stort genomslag. Den trycktes i 800 exemplar och trots att det bara har gått tre månader sedan den släpptes har 600 exemplar redan sålts.

– Det har gått mycket bra. Jag tror det är Anders Ödmans enkla och intressanta berättande som lockar, säger Nils-Erik Winther, ordförande i Harjagers Härads Fornminnes- och Hembygdsförening.

Anders Ödman har hållit flera föreläsningar om boken och tisdagen den 15 januari är det dags för nästa då han kommer till Kävlinge bibliotek. Klockan 18 till 19 är tiden som gäller. Inträdet är gratis.

"Lilla Harrie och stora Örtofta – dynamik och divergens" är hembygdsföreningens tredje bok. Man har tidigare släppt två böcker om Kävlinges historia, en som beskriver åren mellan istiden och enskiftet, och en som berättar om järnvägens intåg i byn.

Den tredje delen kommer att släppas i höst och ska handla om industrins framväxt och författas av Nils-Erik Winther.

Publicerad 12 January 2019 06:00