Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Insänt: "S i Kävlinge ljög hela vägen till valurnan"

Av
Lokaltidningen.se/kävlinge

INSÄNT/KÄVLINGE. Innan valet i höstas förde Socialdemokraterna i Kävlinge en intensiv kamp mot marknadshyror. På skyltar i sitt tält under höstmarknaden på Mårtensgatan skrev de “Se upp! Efter valet kan M och SD chockhöja din hyra!”. Budskapet var inte sant. Något vi sverigedemokrater fick möjlighet att kommentera i en insändare i Lokaltidningen. Nu visar det sig att motståndet mot marknadshyror (även kallat fri hyressättning), inte betydde något. Nu efter valet är de istället för marknadshyror i den överenskommelse de nyligen presenterade med L, C och MP. Denna totalvändning är även något S-anknutna Hyresgästföreningen kraftigt markerat mot.

Socialdemokraternas Catrin Tufvesson och Rune Sandström medgav några dagar innan valet att marknadshyror sannolikt skulle “leda till en rejäl höjning av hyror”. En berättigad fråga är följande. Hur falsk får man bli? Det är givetvis ett riktigt och legitimt argument att en rejäl hyreshöjning är sannolik. Det var nämligen ett argument som även vi använt oss av när vi landade i slutsatsen att det inte fanns stöd för att marknadshyror var en bra väg att gå i dagens bostadskris. Skillnaden är att vi står fast vid vår ståndpunkt även efter valet. Vi vänder inte kappan efter vinden. Socialdemokraternas marknadshyror kommer påverka många Kävlingebor. Särskilt då det pågår omfattande nybyggnationer runtom i kommunen. Detta bostadsbyggande kommer fortsätta ett bra tag framöver då vi är en växande kommun med en redan lång bostadskö. Därför är det inte konstigt att flera Kävlingebor som vill bo i de nya hyresrätter som byggs hört av sig till oss då de är oroliga över Socialdemokraternas tvärvändning.

Vid nästa kommunfullmäktige den 11 februari kommer vi som vanligt ha åhörare på plats. Vi ställer oss uppriktigt frågande till vad ni säger till alla dem som innan valet trodde att ni var mot marknadshyror och som nu inser att det bara var ruttet valfläsk. De som trodde på ert upprepade prat om att SD hotade hyressättningen och som nu får se att det är Socialdemokraterna som riskerar en “rejäl höjning av hyror“. Löften och politik verkar inte vara värt något så länge ni får makten. Så nu efter valet - om ni vågar - hade det suttit bra med en rakryggad ursäkt från talarstolen den 11 februari. Vi ses!

Robin Persson (SD), ledamot kommunfullmäktige

Henrik Ekberg (SD), gruppledare

Helene Torhaug(SD), ordförande

Publicerad 21 January 2019 13:01