Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

En leverans av Omega 3-piller blev tretton

Kävlingebo anmäler telefonförsäljningsföretag till ARN

KÄVLINGE.

En Kävlingebo gick med på att få en förpackning med Omega 3-piller skickade till sig när han blev uppringd av en telefonförsäljare. Men förpackningarna fortsätter att komma trots att mannen ska ha bett företaget att inte skicka fler.

Av
John Nordh

Därför har Kävlingebon nu anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Enligt anmälan ska Kävlingebon flera gånger ha sagt till telefonförsäljaren att han inte gick med på något avtal som band upp honom vid något, men att han kunde tänka sig att få en förpackning skickad till sig.

När det nästa månad damp ner en ny förpackning i brevlådan, ringde han upp företaget och påtalade detta. Svaret han då ska ha fått var att de hade lyssnat igenom ljudfilen från samtalet och att de ansåg att han visst hade gått med på att få flera förpackningar. När Kävlingebon bad att få ljudfilen skickad till sig ska han ha fått höra att det var omöjligt för företaget att skicka hela filen.

Enligt anmälan ska företaget också meddelat att de inte kommer stoppa abonnemanget och totalt skicka 13 leveranser. Kävlingebon kräver nu att köpet hävs och att han får ersättning för hittills betalda fakturor.

Publicerad 31 January 2019 06:00