Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Man mordhotade arbetsförmedlare – skulle inte komma levande ur mötet

Döms för hot mot tjänsteman

KÄVLINGE.

En man i 30-årsåldern boendes i Kävlinge kommun döms av Lunds tingsrätt efter att ha hotat sin handläggare på Arbetsförmedlingen.

Av
John Nordh

Det var när mannen fick höra att hans handläggare på Arbetsförmedlingen skulle delta i ett möte med socialförvaltningen, som han ska ha uttalat hotet. Under ett telefonsamtal med en socialsekreterare ska mannen ha sagt att ett mord skulle bli bevittnat och att arbetsförmedlaren inte skulle komma levande ut från mötet.

Mannen och arbetsförmedlaren hade träffats två veckor tidigare för ett möte. Men enligt arbetsförmedlaren hade det inte blivit något möte eftersom mannen hade skällt ut honom och en annan person.

Mannen var missnöjd med sin handläggare på Arbetsförmedlingen och hade krävt en mer kompetent sådan. Han förnekar dock att han ska ha uttalat något hot.

Men enligt tingsrätten är det bevisat att ett hot har uttalats och anser att arbetsförmedlaren hade skäl att ta det på allvar trots att det framställdes i telefon genom en annan person. Därför anser tingsrätten att hotet har inneburit en allvarlig kränkning mot honom. Tingsrätten anser också att mannen, genom sitt hot, har försökt hindra arbetsförmedlaren från myndighetsutövning. Därför döms mannen för hot mot tjänsteman.

Straffet blir 40 timmars samhällstjänst. Mannen ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till arbetsförmedlaren.

Publicerad 31 January 2019 11:34