Fem lekplatser renoveras i år. Framför allt är det gamla gungställningar i tre som ska bytas ut till nya i metall. (Genrebild).

Fem lekplatser renoveras i år. Framför allt är det gamla gungställningar i tre som ska bytas ut till nya i metall. (Genrebild). Foto: Mostphotos

Flera lekplatser renoveras i år

Populär linbana kommer tillbaka till skogslekplats

KÄVLINGE/FURULUND.

Fem stycken lekplatser i Kävlinge och Furulund kommer att renoveras i år. En glad nyhet för alla barn är att linbanan kommer tillbaka till Skogslekplatsen i Furulund.

Av
John Nordh

För ett antal år sedan sjösatte Kävlinge kommun en renoveringsplan för de 40 lekplatser man ansvarar för. Enligt landskapsingenjör Camilla Persson har arbetet kommit långt. Endast Kävlinge och Furulund återstår.

Förra året renoverades sju stycken lekplatser och i år handlar det alltså om fem stycken som ska få ett större eller mindre ansiktslyft. Framför allt är det gungställningar i trä som ska bytas ut till ställningar i metall.

– Många av gungställningarna i trä är murkna och dåliga och det är därför vi byter ut dem. Gungställningar i metall behöver inte underhållas lika ofta och håller längre, säger Camilla Persson.

En nyhet som hon tror kommer att glädja många är att Skogslekplatsen i Furulund kommer att få en ny linbana. Den gamla togs ned när den gick i sönder förra året.

– Den var byggt på ett sätt som gjorde den svår att laga. Vi kunde inte hitta något företag som ville bli konstruktionsansvariga så därför tog vi ner den. Men till våren kommer en helt ny att byggas, säger Camilla Persson.

DESSA RENOVERAS:

Tornvägen, Kävlinge: Gungställning byts ut och resten av lekplatsen renoveras.

Linvägen, Kävlinge: Gungställning och en mindre klätterställning byts ut.

Mineralgatan, Kävlinge: Gungställning byts ut.

Arvidsborg, Kävlinge: Gungställning byts ut.

Skogslekplatsen, Vikengatan, Furulund: Ny linbana byggs.

Publicerad 01 February 2019 06:02