I mitten av mars är planen att verksamheten ska kunna flytta. Bilden är tagen på en annan förskola.

I mitten av mars är planen att verksamheten ska kunna flytta. Bilden är tagen på en annan förskola. Foto: Mostphotos

Snart går flytten från den fuktskadade förskolan

"Fungerat över förväntan"

HOFTERUP.

I november upptäcktes allvarliga fuktproblem på Skönadals förskola och beslut togs snabbt att verksamheten skulle flytta. Nu är de provisoriska modulerna snart färdigställda och i mitten av mars är planen att flytten ska gå.

Av
John Nordh

Det var i slutet av november som en undersökning av Skönadals förskola visade på problem med fukt i hela anläggningen. Framför allt var det två avdelningar som var drabbade. Omgående valde förskolan, efter en handlingsplan som togs fram av miljö och hälsa inom Kävlinge kommun, att ventilera fastigheten till max för att få in friskluft i lokalerna. Man bestämde sig också för att bedriva så mycket som möjligt av den pedagogiska verksamheten utomhus. Dessutom har man flyttat runt verksamheten i lokalerna för att undvika de som har varit i sämst skick.

Så har vardagen sett ut för personalen och barnen sedan dess. Men enligt förskolechefen Anna Liedbergius har många ända varit positiva.

– Det är klart att det har varit lite rörigt men allt har fungerat över förväntan. Både föräldrar och personal har varit positiva, säger hon och berättar att många nu ändå är glada över att få flytta in i de provisoriska modulerna.

– Det känns super. Nu inväntar vi beslut av kommunstyrelsen om den gamla förskolan ska renoveras eller om den ska rivas för att ge plats åt en ny. Båda alternativen känns som en vinst för oss, säger Anna Liedbergius.

De provisoriska modulerna ligger inom skolområdet och etableringen är i full gång. Planen är att verksamheten ska kunna flytta in i mitten av mars.

– Det har gått väldigt smidigt. Tanken är att barnen ska nyttja den befintliga lekytan vilket är jättebra. Det är också bra för föräldrarna som kan hämta sina barn på samma plats, säger Jimmie Persson, fastighetschef med ansvar för allmännyttiga fastigheter på KKB.

Han berättar att frågan om den gamla förskolans framtid nu ligger i den politiska processen. Beslut om huruvida förskolan ska rivas och byggas om på nytt eller om de befintliga lokalerna ska renoveras förväntas att tas under mars månad.

Publicerad 04 February 2019 09:15