Yvonne Möller har jobbat som tandsköterska i 43 år. Trots pension får hon fortfarande rycka in för att avhjälpa personalbristen.

Yvonne Möller har jobbat som tandsköterska i 43 år. Trots pension får hon fortfarande rycka in för att avhjälpa personalbristen. Foto. Mostphotos.com/privat

Tandsköterskebrist hindrar Yvonnes pension: "Måste sätta ner foten"

Skriande brist på tandsköterskor skapar stora problem

KÄVLINGE. Trots att Yvonne Möller är pensionär jobbar hon flera timmar i veckan på olika tandläkaremottagningar runt om i Skåne. Den skriande sköterskebristen gör det omöjligt för henne att sluta. "Det finns inte nog sköterskor så de måste kalla in oss för att få verksamheten att gå runt", berättar hon.

I förra veckan rapporterade Lokaltidningen om hur fackförbundet Vision slog larm om akut tandsköterskebrist. Nu berättar 63-åriga Yvonne Möller från Kävlinge om den tuffa vardagen i branschen.

– När jag började som tandsköterska för 43 år sedan var yrket ett helt annat. Då handlade det om att välkomna patienterna och leda in dem i behandlingsrummet. I dag har en tandsköterska ett helt annat ansvar och oändligt många fler arbetsuppgifter, säger hon.

Förutom att vara spindeln i nätet ansvarar man i dag som tandsköterska för en rad delegerade uppgifter såsom, premedicinering, röntgen och avtryck.

– Det är även vår uppgift att se till att sterilen fungerar och att allt material finns att tillgå i förråden. På senare tid har all registrering av material och läkemedel också hamnat på sköterskornas lott, berättar Yvonne.

Med en ingångslön på 20-22 000 och en fortsatt låg medellön är det delegerade arbetet enligt Yvonne Möller i stort sett oavlönat.

– Tandsköterskorna måste sätta ner foten och vägra ta på sig arbetsuppgifter som de inte får betalt för. Hade det varit ett mansdominerat yrke hade det aldrig sett ut så här.

Den höga arbetsbelastningen och de låga lönerna har på senare år gjort yrket oattraktivt, vilket nu resulterar i en akut brist på just tandsköterskor.

– Det finns många eftergymnasiala utbildningsplatser, men när sköterskorna för höra sin lön vid en intervju är det många som går tillbaka till exempelvis undersköterskearbetet- Där kommer de upp i mer lön genom OB. Man vill ju inte gå ner i lön vid ett redan dåligt betalt lönearbete, säger Yvonne Möller.

Själv är hon pensionär sedan tre år. Trots det är hon inne och jobbar flera dagar i veckan.

– Det är många sjukskrivningar och det finns inte nog sköterskor så de måste kalla in oss för att få verksamheten att gå runt, berättar hon.

Vad tycker du man borde göra för att få fler att välja yrket?

– Till en början måste man se över lönerna. Att göra tandsköterska till ett legitimerat yrke skulle också bidra till att göra det mer attraktivt.

Publicerad 08 February 2019 06:00