Fredrik Rexington tar emot priset för Årets Företagare 2018 av Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun.

Fredrik Rexington tar emot priset för Årets Företagare 2018 av Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge kommun. Foto. Pressbild

Fredrik Rexington med Kävlinge Zoo är årets företagare

"Ett draglok för tillväxten i Kävlinge"

KÄVLINGE. Under fredagskvällens företagargala i Kävlinge utsågs Fredrix Rexington med Kävlinge zoo till årets företagare.

Årets företagare har delats ut i samarbete mellan Företagarna och Kävlinge kommun sedan 1990 som ett led i kommunens vision att förbättra förutsättningarna för att driva och starta företag.

"Syftet är att lyfta fram företag som drivs utifrån ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv", skriver Kävlinge kommun i ett pressmeddelande.

Under årets gala gick priset som årets företagare till Fredrik Rexington med Kävlinge Zoo för hans engagemang och passion inom branschen vilket lockar kunder långt utanför kommungränsen.

Juryns motivering löd: ”Genom integrerat samarbete med andra specialister löser man kundens behov på plats vilket ger både merförsäljning och högre kvalitet vid besöket. Ett hållbart tillväxtföretag där medarbetarnas kunskap och service paras med årets Företagares engagemang och passion som sprider sig långt utanför butiken. Med kundens kund i fokus - som ofta är en hund - har företaget blivit ett draglok för tillväxten i Kävlinge centrum som lockar husdjursägare från ett stort omland".

I år delades även ett nytt pris ut; Årets Uppmuntran 2018 som gick till Roger Nilsson med Matmakarna Butik och catering i Skåne AB.

Publicerad 09 February 2019 09:08