Hofterups IBF och Skånes innebandyförbund hoppas kunna locka fler tjejer att börja spela. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Hofterups IBF och Skånes innebandyförbund hoppas kunna locka fler tjejer att börja spela. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Satsning för att locka tjejer till innebandyn – förening hoppas på draghjälp

Skolor får besök

LÖDDEKÖPINGE/HOFTERUP.

I ett försök att locka fler tjejer att börja spela innebandy ger Skånes innebandyförbund sig ut till skolor för att hålla i innebandylektioner. Flera skolor i Löddeköpinge/Hofterup-området får besök och nu hoppas Hofterups IBF få draghjälp genom projektet.

Av
John Nordh

Under flera år har Skånes innebandyförbund drivit projektet Fokus Tjejer. Förbundet har bjudit in flickor att spela innebandy under en dag som har letts av spelarprofiler i distriktet.

Nu skiftar man fokus i satsningen på att få fler att upptäcka sporten. Under vecka 7 och 9 besöker Ellen Tillman från Skånes innebandyförbund Nyvångsskolan, Söderparkskolan, Barsebäcks Montessori och Skönadalsskolan för att hålla i innebandylektioner. Fokus ligger i första hand på flickor i årskurs 1 till 3.

Som en del av projektet arrangeras också en prova på-träning i Löddeköpinge idrottshall lördagen den 2 mars mellan klockan 14 och 16.

Hofterups IBF hoppas nu att projektet ska leda till att fler tjejer börjar spela i föreningen.

– Vi har tre tjejlag i föreningen och ett, för åk 1 till 3, är helt nystartat. Vi hoppas att den här satsningen ska öka intresset så att vi får in ännu fler tjejer och föräldrar till laget. Innebandy är en sport som är rolig och enkel och som ger bra motion, säger Ina Jarnekrantz från Hofterups IBF.

Den som är intresserad av att spela med laget kan också bege sig till Tolvåkershallen på onsdagar mellan klockan 16.30 och 17.30. Då håller laget nämligen i drop in-träning.

Publicerad 12 February 2019 09:03