Det senaste konstverket vid stubben: en pussmun.

Det senaste konstverket vid stubben: en pussmun. Foto: privat

Vem är den mystiska glädjespridaren?

"Det värmer så gott i hjärtat"

KÄVLINGE.

En tomte, en gran, ett bord uppdukat till fest inför nyårsafton och nu senast: en pussmun inför alla hjärtans dag. Kävlinge har fått en mystisk glädjespridare som placerar ut konstverk vid tennisplanen på Emyhill.

Av
John Nordh

På platsen stod tidigare ett träd. Men efter en storm blåste det ned och kvar finns nu bara en stubbe. Det är på denna stubbe som den anonyma konstnären placerar ut sina verk.

En av dem som uppskattar konstverken är Kävlingebon Adrienne Klang. Varje dag när hon går ut med hunden och passerar platsen får hon ett leende på läpparna.

– Det värmer så gott i hjärtat. Eftersom det verkar finnas ett högtidstema med julen och nyår och nu alla hjärtans dag så förväntat jag mig att påsken kommer bli magisk, säger hon.

Tomtesäck inför julen. Foto: privat

Det är fler än Adrienne Klang som uppskattar konstverken. När hon har tagit bilder på verken och lagt upp i Facebookgruppen Kävlingekoll, har varje bild fått över hundra gillar-markeringar.

Har du någon aning om vem konstnären kan vara?

– Inte en susning.

Vill du passa på att skicka en hälsning till personen?

– Tack för att du sprider glädje och jag vill ge dig ett hjärta tillbaka.

Kort efter att Lokaltidningen publicerade denna artikel på webben dök en gilla-tumme vid stubben. En sådan använder folk på Facebook för att visa sin uppskattning för något. Om gilla-tummen ska ses som ett svar på Adrienne Klangs hälsning eller inte går det bara att spekulera om.

En annan installation inför julen.

En annan installation inför julen. Foto: privat

Inför nyår dök den här installationen upp.

Inför nyårsafton dök den här installationen upp. Foto: privat

Publicerad 16 February 2019 07:00