Senast fyllde Per-Olof Persson två påsar med kvarlämnat skräp.

Senast fyllde Per-Olof Persson två påsar med kvarlämnat skräp. Foto: Per-Olof Persson

Skräpigt vid fiskeplats: "Problem som är svårt att komma åt"

"Tråkigt att inte alla plockar upp efter sig"

FURULUND.

Många av fiskeplatserna längs Kävlingeån används flitigt. Men med fisket kommer nedskräpning. En av dem som har reagerat är Furulundsbon Per-Olof Persson.

Av
John Nordh

Han passerar ofta fiskeplatsen vid skjutbanan i Furulund när han promenerar med sina hundar. Per-Olof Persson har då märkt att det ofta är skräpigt på platsen.

– Ibland tar jag med mig påsar hemifrån och plockar upp skräpet. Senast tog jag med mig två påsar som snabbt blev fulla och då fick jag inte ens plats med, säger han och berättar att det ibland ligger sopsäckar fyllda med bröd och bullar, som används som bete, och skräpar på platsen.

Per-Olof Persson tycker det är tråkigt att det ser ut som det gör. Dessutom riskerar både hans egna hundar, vilda djur och fåglar att skada sig på skräpet.

– De allra flesta sköter sig säkert men det är tråkigt att inte alla plockar upp efter sig.

Problemet finns inte bara runt fiskeplatsen vid skjutbanan i Furulund. Enligt Mats Hansson, tillsynsman på Kävlingeåns-Löddeåns fiskevårdsområde, får han och hans kollegor ofta plocka skräp när de är ute och kontrollerar om fiskare har fiskekort.

– Det är ett problem som är svårt att komma åt. Vid flera fiskeplatser har vi tunnor utsatta men även där så ligger det ibland skräp på marken bredvid. Vi kan inte göra något om vi inte ertappar någon som skräpar ner och det är inte så lätt, säger Mats Hansson.

Publicerad 19 February 2019 06:00