Teddy är nyanställd på brandstationen i Kävlinge.

Teddy är nyanställd på brandstationen i Kävlinge. Foto: Räddningstjänsten Syd Kävlinge

Ny brandman i gosig förpackning: Teddy ska ge barn inblick i arbetet

"Försöker involvera dem så mycket vi kan"

KÄVLINGE.

Räddningstjänsten i Kävlinge har fått en ny medarbetare. Nallebjörnen Teddy, som har fått sitt namn av bygdens barn, kommer att åka med sina kollegor ut på alla larm. Syftet är att ge barn och unga en inblick i räddningstjänstens arbete.

Av
John Nordh

För en tid sedan gick brandmännen på stationen i Kävlinge ut med en uppmaning till alla barn på sin Facebooksida. "Rita din finaste teckning på en brandbil och skriv ett namn som du tycker passar på vår nya kollega", löd uppmaningen.

Många teckningar med förslag lämnades in. Det namn som flest barn ville döpa nallen till var Teddy och så fick det bli. Syftet med Teddy är att ge fler barn och unga en bättre inblick i räddningstjänstens arbete.

– Vi försöker involvera dem så mycket vi kan. Det är ju också därför vi till exempel har öppet hus på våren och hösten. Då får barnen komma hit och känna på vår utrustning bland annat. Barn ska ju inte känna en rädsla när vi kommer, utan istället få en positiv känsla. Vi är ju där för att hjälpa, säger Johnny Eneroth, platschef och styrkeledare på brandstationen i Kävlinge.

På räddningstjänsten i Kävlinges Facebooksida kommer det gå att följa nallebjörnen på hans äventyr. Teddy kommer att åka med sina kollegor ut på alla larm.

– Han kommer alltid vara vår lille skyddsängel, säger Johnny Eneroth.

Publicerad 21 February 2019 07:54