Nyligen läste hela ensemblen igenom manuset tillsammans, en så kallad kollationering.

Nyligen läste hela ensemblen igenom manuset tillsammans, en så kallad kollationering. Foto: Jenny Ränzlöw

Startskott för årets sommarteater: "Kommer bli mycket musik och intriger"

Kävlinge Amatörteater sätter upp "Fiffel och Fåfänga"

KÄVLINGE.

Sommaren är fortfarande en bra bit bort. Men på Kävlinge Amatörteater är arbetet med årets föreställning redan igång. – Det kommer bli en mustig historia, säger regissören Claes-Göran Söllgård.

Av
John Nordh

Föreställningarna som Kävlinge Amatörteater har satt upp i Folkets park under många års tid har blivit ett populärt sommarnöje. Förra året slutade med publikrekord. För första gången i föreningens historia blev samtliga speltillfällen utsålda innan premiären.

Nu har Kävlinge Amatörteater börjar förbereda sig för sommarens föreställning. Nyligen genomförde ensemblen en så kallad kollationering.

– Det innebär att hela ensemblen läser igenom manuset tillsammans för första gången. Vi pratar om allt från om hur miljön ska se ut och hur de olika rollerna ska vara till praktiska saker som repetitionstider och när vi ska börja bygga upp föreställningen i parken, säger Claes-Göran Söllgård.

Årets uppsättning "Fiffel och Fåfänga" har premiär 1 juni. Biljetter släpps 8 april.

– Det kommer bli mycket musik och intriger precis som vanligt. Vi håller oss inom samma stil och genre. Det hela känns mycket lustfyllt och jag tror det kommer bli himla kul, säger Claes-Göran Söllgård.

Publicerad 09 March 2019 00:00