Det har kommit in förfrågningar om varför vi inte har arrangerat något på kvällen tidigare år så nu passar vi på att prova detta

Det har kommit in förfrågningar om varför vi inte har arrangerat något på kvällen tidigare år så nu passar vi på att prova detta", säger Hans Algback. Arkivfoto: John Nordh/Adobe Stock

Nyhet på årets vårmarknad: Ölfestival och kvällsaktiviteter

"Kävlingefesten" förlänger festligheterna

KÄVLINGE.

I år tar inte festen slut när vårmarknaden stänger. På Unionstorget ska nämligen ett stort öltält resas där det serveras mat och dryck och bjuds på uppträdanden fram till midnatt.

Av
John Nordh

Lördagen den 11 maj mellan klockan 10 till 15 är det dags för vårmarknad i Kävlinge centrum. Precis som vanligt kommer en mängd aktiviteter gå av stapeln under dagen. På agendan står bland annat tivoli, bilutställning, moppecruising, matlagningstävling mellan skolköken och knallar.

Den populära matgatan på Stenhuggaregatan kommer i år få sällskap av ett stort öltält som ska resas på Unionstorget. Under dagen arrangeras en ölfestival inne i tältet. Flera lokala mikrobryggerier kommer att delta.

Tidigare år har aktiviteterna tagit slut när vårmarknaden har stängt. Men i år fortsätter festligheterna i öltältet som håller öppet mellan klockan 18 och 24.

– Det blir ett glapp där på några timmar så att man hinner gå hem och duscha och sen ut igen, säger Hans Algback på Kävlinge-Furulund samverkan som arrangerar vårmarknaden.

Matmakarna och ytterligare en aktör, som dock ännu inte är klar, kommer att servera mat och mikrobryggerierna står för drycken. Evenemanget går under arbetsnamnet "Kävlingefesten".

– Vi vill ju hitta något nytt för varje år annars kör man fast. Det har kommit in förfrågningar om varför vi inte har arrangerat något på kvällen tidigare år så nu passar vi på att prova detta, säger Hans Algback.

Inträdet till öltältet är gratis och det kommer finnas möjlighet att boka bord. Hans Algback tror att intresset kommer bli stort.

– Vi vill locka ut medborgarna på stan och få dem att lära känna varandra bättre, säger han.

Förra året lockade vårmarknaden rekordmånga besökare. Över 10 000 personer var i rörelse i Kävlinge centrum under dagen.

Publicerad 10 March 2019 06:00