Miranda Boulton (i mitten) spelar rollen som Emma.

Miranda Boulton (i mitten) spelar rollen som Emma. "Det är en dröm som har gått i uppfyllelse", säger hon. Foto: John Nordh

Dröm i uppfyllelse: Wilmer, Gustav och Miranda på operans stora scen

Har roller i musikalen Matilda

KÄVLINGE/MALMÖ.

När Malmö Opera sätter upp Matilda the Musical för första gången i Norden, finns tre barn från Kävlinge kommun med bland rollerna. För Miranda Boulton, Gustav Sonesson och Wilmer Franzén är det en dröm som har gått i uppfyllelse.

Av
John Nordh

För drygt ett år sedan skedde en öppen audition för Matilda the Musical på Malmö Opera. 500 barn kom dit med förhoppningar om att lyckas knipa en av de 23 rollerna i barnensemblen.

Nu är det snart dags för premiär och tre av barnen på scen är Wilmer Franzén, tio år från Löddeköpinge, Miranda Boulton, elva år från Kävlinge och Gustav Sonesson, 13 år från Furulund. De är alla överens. Att ha fått en roll i Matilda the Musical är en dröm som har gått i uppfyllelse.

– Det känns helt fantastiskt, utbrister Gustav Sonesson.

– Jag blev jättechockad när jag fick höra att jag hade gått vidare till den andra uttagningen. Och när jag till slut fick rollen så grät jag, så glad blev jag, fortsätter Wilmer Franzén.

Från vänster: Wilmer Franzén, som spelar Tommy, Gustav Sonesson, som spelar Nigel och Miranda Boulton, som spelar Emma.

Från vänster: Wilmer Franzén, som spelar Tommy, Gustav Sonesson, som spelar Nigel och Miranda Boulton, som spelar Emma. Foto: John Nordh

Musikalen spelas på Malmö Operas stora scen under 30 tillfällen fram till och med den 2 juni. Wilmer, Miranda och Gustav delar sina roller med andra barn och ungdomar och kommer vara med i ungefär hälften av föreställningarna. Rollerna innebär både många dansnummer och skådespeleri.

Att uppträda på operans stora känns ganska pirrigt, tycker de. Men alla tre ser fram emot att få sätta igång. Efter otaliga repetitioner känner de sig säkra på sina roller.

– Sedan efter sommarlovet har vi repat tre gånger i veckan och nu de senaste veckorna har vi repat varje dag, säger Miranda Boulton.

Deltagandet i musikalen har gett Gustav, Wilmer och Miranda mersmak trots att det har inneburit mycket arbete och många repetitioner.

– Det är en dröm som har gått i uppfyllelse och jag hade absolut velat göra detta igen, säger Miranda Boulton.

– Det har varit jätteroligt och får jag chansen att söka till något liknande igen så kommer jag absolut att göra det, fortsätter Gustav Sonesson.

Matilda the Musical har premiär på Malmö Opera på fredag den 15 mars klockan 19. Musikalen är baserad på Roald Dahls populära bok Matilda som handlar om en flicka - Matilda - som är väldigt intelligent och som älskar böcker.

Detta är första gången som Matilda the Musical sätts upp i Norden. I vuxenrollerna syns bland andra Åsa Fång, Linda Olsson och Marianne Mörck. För regi står Elisabeth Linton, chefsregissör och dramaturg på Malmö Opera.

Att musikalen är baserad på en bok syns bland annat på scenografin. Anna Frederikke Heerulff Christiansen från Danmark är ett av barnen som spelar Matilda.

Att musikalen är baserad på en bok syns bland annat på scenografin. Anna Frederikke Heerulff Christiansen från Danmark är ett av barnen som spelar Matilda. Foto: John Nordh

Publicerad 11 March 2019 10:29