Polisen i Kävlinge vill haka på det så kallade Nos-projektet.

Polisen i Kävlinge vill haka på det så kallade Nos-projektet. "Vi ska bara fundera på hur upplägget ska se ut först", säger Michael Rydberg. Foto: Adobe Stock/Lena Karlsson (Arkiv)

Polisen i Kävlinge vill ta hjälp av fyrbenta – och deras ägare

Tar efter kollegorna i Lomma och Staffanstorp

KÄVLINGE.

Hundägare som är ute på promenad med sina hundar är en värdefull tillgång för polisen i det brottsförebyggande arbetet. Nu vill polisen i Kävlinge haka på det så kallade Nos-projektet.

Av
John Nordh

I Lomma har det redan varit igång under en tid och i Staffanstorp ligger Nos-projektet i startgroparna. Syftet är att ge hundägare information om olika brottsförebyggande åtgärder och vad de kan tänka på när de är ute och promenerar med sina hundar.

Projektet kommer från början från Solna där det har funnits sedan några år tillbaka.

– Vi vill förtydliga för kommuninvånarna hur de kan vara till nytta för oss under sina vanliga promenader. De är ofta ute och fyller våra offentliga rum och därför kan de vara värdefulla i det brottsförebyggande arbetet. Man kan kalla det grannsamverkan med hund, säger Christer Stålhandske, kommunpolis i Staffanstorp där Nos-projektet ska starta upp i slutet av mars.

Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, berättar för Lokaltidningen att projektet även ska starta i Kävlinge kommun. Han vågar ännu inte säga exakt när men hoppas att det ska kunna ske någon gång i år.

– Vi ska bara fundera på hur upplägget ska se ut först, säger Michael Rydberg.

Publicerad 14 March 2019 06:05