"Mycket talar för att det rör sig individer på parkeringen som har väldigt bra koll på när någon parkerar sin bil", säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge. Bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock

Polisens varning efter nya inbrott: "Håll koll på era fordon när ni handlar"

Bilinbrotten fortsätter på Center Syd

LÖDDEKÖPINGE.

Trots att polisen har utökat sin bevakning har man inte lyckats stävja det stora problemet med bilinbrott på Center Syds parkering. Under onsdagen skedde ytterligare tre stycken och nu går polisen ut med en ny varning.

Av
John Nordh

Sedan årsskiftet har det skett över 20 bilinbrott på Center Syd. I de flesta fallen har sidorutor eller bakrutor på bilarna krossats och ofta har bytet varit dyr elektronik som till exempel datorer, mobiltelefoner och laddare.

Polisen misstänker att det är en eller flera gärningspersoner som har satt inbrotten i system.

– Mycket talar för att det rör sig individer på parkeringen som har väldigt bra koll på när någon parkerar sin bil, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Senast igår, onsdag, skedde tre nya inbrott. Två av dem skedde på Burger Kings, respektive Max parkering.

– Det verkar som att man har koncentrerat sig dit när bilisterna går in för att handla. Det rör sig om väldigt korta brottstider. I det ena fallet var bilägaren bara borta i tio minuter och i det andra fallet i 30 minuter, säger Michael Rydberg.

Nu går han ut med en varning till alla bilägare.

– Håll koll på bilen är du är inne och handlar. Parkera helst bilen fritt så att du kan ha uppsikt över den. Ser du något så ta kontakt med polisen, vi är intresserade av allt från bilder till registreringsnummer.

Trots att både polisen och väktare har ökat sin bevakning av området har polisen ännu inte lyckats gripa någon.

– Vi är mycket angelägna om att få stopp på detta så fort som möjligt, säger Michael Rydberg.

Vågar man parkera sin bil på Center Syd nu?

– Det ska man. Men det gäller att man är vaksam och tömmer sin bil på gods innan man lämnar den.

Publicerad 15 March 2019 06:30