Det blir troligtvis ingen ny lekplats i Löddeköpinge. Men kanske kan en fontän se dagens ljus i framtiden. (Genrebild).

Det blir troligtvis ingen ny lekplats i Löddeköpinge. Men kanske kan en fontän se dagens ljus i framtiden. (Genrebild). Foto: Mostphotos

Nej till ny lekplats i Lödde – men fontän kan bli verklighet

Ska utredas i samband med aktivitetspark

Av
John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. I november skrev en Löddebo ett e-förslag till Kävlinge kommun om att det borde satsas på en större lekplats med en fontän på orten. Framför sig såg hon en mindre version av den som finns i Lunds stadspark eller i Folkets park i Malmö.

Förslaget nådde 100 underskrifter och har därför nu hamnat hos kommunstyrelsen. Politikerna väljer dock att säga nej till förslaget.

Anledningen är att det redan finns sex lekplatser i Löddeköpinge idag med en upptagningsradie av 500 meter som täcker in hela tätorten. Därför planeras ingen ny friliggande lekplats att byggas i Löddeköpinge.

Men I slutet av förra sommaren skrev en annan Löddebo ett e-förslag om att det bör satsas på en skateboardpark med en spontanidrottsplats i Löddeköpinge. Med anledning av det har politikerna i kommunstyrelsen gett aktivitetsgruppen för Tolvåkersområdet i uppdrag att utreda förutsättningarna för en aktivitetspark inom området. I samband med det uppdraget föreslår nu politikerna att gruppen även ska titta på möjligheterna till någon form av fontän.

Publicerad 16 March 2019 05:00