Kävlinge HK:s P02-lag spelar SM-slutspel i Uppsala i maj.

Kävlinge HK:s P02-lag spelar SM-slutspel i Uppsala i maj. Foto: Kävlinge HK

Guldvittring för Kävlinge HK:s 16-åringar

"Allt som händer nu är en bonus"

KÄVLINGE.

Efter att ha gått obesegrade igenom steg 4 har nu Kävlinge HK:s P02-lag tagit sig till SM-slutspelet i handboll. – Det har varit vårt stora mål, säger Johan Nilsson-Sandgren, en av tränarna.

Av
John Nordh

Finalspelet äger rum den 3 till 5 maj i Uppsala. Kävlinge HK:s P02-lag möter de sju andra bästa 02-lagen i Sverige. Laget har varit där förut. För två år sedan lyckades man knipa silvret på SM i Malmö.

Sedan dess har det stora målet för laget varit att lyckas ta sig till slutspelet i år, det så kallade steg 5.

– Målet är uppfyllt, allt som händer nu är en bonus. Men så klart så gäller det att vi nu sätter upp nya mål, säger Johan Nilsson-Sandgren.

Han är mycket glad över framgångarna men inte så förvånad.

– Killarna är fantastiskt duktiga, det såg vi redan för två år sedan. Men det inte lätt att ta sig dit vi är nu. Det gäller att kunna prestera när det väl gäller. En förlust räcker för att åka ut.

Och presterat, det har laget gjort. I steg 4 vann man alla matcher, dessutom ganska överlägset enligt Johan Nilsson-Sandgren.

– Det blev aldrig någon riktig spänning, säger han.

Vad beror lagets framgångar på?

– Killarnas största talang är att de är träningsvilliga. Den talangen är den viktigaste av alla. De har tränat hårt och sprungit 5 kilometer inför varje träning, gymmat och tränat sena kvällar och nu har det gett belöning. Laget består av en massa vinnarskallar som vägrat att förlora.

Publicerad 17 March 2019 06:00