Många vill ha kvar öppna förskolan i Löddeköpinge. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Många vill ha kvar öppna förskolan i Löddeköpinge. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Många vill ha kvar öppna förskolan i Lödde

E-förslag nådde snabbt 100 underskrifter

Av
John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. Som Lokaltidningen tidigare har skrivit så vill politikerna i utbildningsnämnden stänga öppna förskolan i Löddeköpinge permanent och fortsätta ha den sammanslagen med verksamheten i Kävlinge. Anledningen är att lokalerna där öppna förskolan i Löddeköpinge tidigare huserade drabbades av en vattenläcka förra sommaren.

Efter att ha läst Lokaltidningens artikel skrev en förälder ett e-förslag till Kävlinge kommun där hon uppmanar politikerna att tänka om.

"Istället för att lägga ner öppna förskolan i Löddeköpinge så kan ni behålla den som den var eller utveckla den mer. Eller varför inte öppna en familjecentral här? Öppna förskolan går även att bedrivas utomhus under sommaren och under de finare månaderna under året (om man inte vill erbjuda det året om", skriver föräldern i e-förslaget.

Många verkar hålla med. E-förslaget nådde snabbt 100 underskrifter (det antal som krävs för att ett förslag ska tas upp av ansvarig nämnd) och i skrivande stund har 125 personer skrivit under det.

Under utbildningsnämndens sammanträde imorgon, tisdag, förväntas politikerna klubba igenom förslaget att permanent stänga öppna förskolan i Löddeköpinge.

Publicerad 18 March 2019 09:36