Besökare tycker att trafiksituationen på Center Syds parkering är rörig, otrygg och aggressiv. Men några planer på fler parkeringsplatser finns inte nuläget.

Besökare tycker att trafiksituationen på Center Syds parkering är rörig, otrygg och aggressiv. Men några planer på fler parkeringsplatser finns inte nuläget. Foto: David Castor/Creative Commons

Besökare: "Aggressiv stämning på parkeringen"

Önskar fler parkeringsplatser på Center Syd

LÖDDEKÖPINGE.

Rörig, aggressiv och otrygg. Så beskriver Emma Evander trafiksituationen på Center Syds parkering. Nyligen blev hennes bil påkörd medan hon spände fast sin son i baksätet.

Av
John Nordh

Emma Evander bor nära Center Syd och besöker ofta köpcentret, bland annat för att handla mat. Men trafiksituationen som råder på parkeringen gör att hon försöker undvika att åka dit under eftermiddagsrusningen och på helger.

– Jag var där av en slump på helgen nyligen. Det tog 20 minuter innan jag fick plats. Trafiken var så rörig och det var köer in överallt, säger Emma Evander.

Hon upplever också trafiksituationen som aggressiv och stundtals otrygg.

– Folk bråkar om parkeringsplatser. Stämningen är aggressiv och det är först fram som gäller. Det har varit nära flera gånger att jag har blivit påkörd.

Nyligen blev hennes bil påkörd när den stod parkerad på en parkeringsplats. Emma Evander var i färd med att spänna fast sin son i baksätet när det plötsligt small till i bilen.

– En person backade in i oss. Vi klarade oss och bilen också och allt löste sig på plats. Men det var rätt obehagligt, jag har nästan gått och väntat på att något ska hända, säger hon.

Emma Evander är inte ensam om sina tankar om trafiksituationen på Center Syds parkering. I ett inlägg på Facebook som Emma Evander har skrivit är det många som har valt att kommentera. "Det körs hejvilt på den parkeringen", "Varje gång jag är där får jag hjärtat i halsgropen" och "Den parkeringen är lite vilda västern", lyder några av kommentarerna.

– En lösning skulle kunna vara att sätta upp fler pilar på parkeringen som visar hur man ska köra och att somliga delar blir enkelriktade. Jag tycker också att det borde bli fler parkeringsplatser, till exempel genom att det byggs ett parkeringshus med våningar. Man har satsat så mycket på köpcentret men det har inte hänt något med platserna. Det är för mycket trafik helt enkelt, säger Emma Evander.

Enligt Magnus Gibhardt, centrumchef på Center Syd, är det inte aktuellt att bygga fler parkeringsplatser just nu.

– Det brukar vara fullt under stora helger som julen, nyår, påsk, midsommar och även under Black friday. Vi har konsulter som hjälper oss med planering för parkeringen och resten av året klarar vi oss på de platser vi har. Vi kan inte ha en stor parkeringsplats som står tom stora delar av året, säger han.

Center Syd har över fyra miljoner besökare per år och enligt Magnus Gibhardt verkar de allra flesta vara nöjda.

– Är det någon liten procent som tycker annorlunda så får man vara nöjd. Men finns det något som allmänheten vill ska bli bättre så vill vi gärna höra det. Det är i så fall bättre man tar kontakt med oss istället för att lyfta det på sociala medier. Vi finns tillgängliga så det är bara att ta kontakt, säger han.

Magnus Gibhardt, centrumchef på Center Syd.

Magnus Gibhardt, centrumchef på Center Syd. Arkivfoto: Jesper Jakobsen

Publicerad 19 March 2019 10:07