Under måndagen kom domen i Lunds tingsrätt efter mordet i Kävlinge i november.

Under måndagen kom domen i Lunds tingsrätt efter mordet i Kävlinge i november. Arkivfoto: Fredrik Magnusson

Fjorton års fängelse för knivmordet i Kävlinge

Medåtalade mannen döms till ungdomsvård

KÄVLINGE. Fjorton års fängelse blir domen för den 22-åriga man som knivmördade en annan man i Kävlinge i november. 17-åringen döms mot sitt nekande för medhjälp till grov misshandel och vållande till annans död. Straffet för honom blir ungdomsvård.

Av
John Nordh

Under måndagen kom domen efter mordet på Korsbackaområdet i Kävlinge i november då en 40-årig man dödades efter att ha blivit knivhuggen i ryggen.

Den 22-åriga mannen från Kävlinge har erkänt att det var han som högg offret men har sagt att han gjorde det för att försvara sin kompis. Nu döms han till fjorton års fängelse av Lunds tingsrätt.

Den medåtalade 17-åringen har i sin tur medgett att han tog med sig kniven hemifrån, men att han inte visste vad den skulle användas till. Han nekar även till att ha hetsat 22-åringen till att hugga offret. Nu döms han mot sitt nekande till ungdomsvård för medhjälp till grov misshandel och vållande till annans död mot sitt nekande.

De båda männen ska också betala drygt 400 000 kronor till den mördade mannens anhöriga.

Under rättegången lade åklagaren fram tung bevisning mot de båda åtalande männen. Bevisningen har bland annat bestått i filmsekvenser från händelsen som publicerats på Snapchat.

Publicerad 25 March 2019 13:53