Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra.

Bilden är en genrebild och har inget med händelsen att göra. Foto: Adobe Stock

Nytt fall av porrutpressning – krävdes på 20 000 kronor

"Kan bli fler som får dessa mejl"

Av
John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. Under hösten kom många anmälningar in till polisen om försök till utpressning via mejl. Ett stort antal privatpersoner fick mejl där de anklagades för att ha porrsurfat. Avsändaren hävdade att hen hade bevis för att mottagarna hade varit inne på porrsidor och hotade därför att meddela det till alla personens kontakter. Enda sättet att slippa den sociala förnedringen var enligt breven att betala stora summor pengar i den digitala valutan bitcoin.

Nu har polisen i Kävlinge fått in en ny anmälan om försök till utpressning där tillvägagångssättet är identiskt. En kvinna i Löddeköpinge ska under helgen ha fått ett mejl i vilket hon anklagas för att ha porrsurfat. Avsändaren hotar att sprida det till hennes kontakter om hon inte betalar 20 000 kronor i bitcoin.

– Det har varit lugnt ett tag nu men det är möjligt att det är på gång igen och det kan bli fler som får dessa mej. Därför uppmanar vi alla som får dem att höra av sig till oss och göra en anmälan, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Han uppmanar också att aldrig klicka på några länkar i mejlet och att aldrig betala ut några pengar.

Publicerad 08 April 2019 10:58