Bilden är en genrebild.

Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Busstoppet förlängs ytterligare ett dygn

"Väntar på en återkoppling från kommunen"

Av
John Nordh

KÄVLINGE. Sedan i måndags har det varit stopp för busstrafiken i Kävlinge under kvällstid. Anledningen är att det har skett flera stenkastningar mot bussar under kort tid.

Nu förlänger Skånetrafiken trafikstoppet ytterligare ett dygn. Fram till och med imorgon torsdag kommer det fortsatt inte köra några bussar i Kävlinge under kvällstid. Stoppet kan komma att förlängas ytterligare.

– Vi tar en dag i taget. Vi väntar på en återkoppling från kommunen om vad de kan bidra med för att garantera säkerheten, säger Theresia Swanholm, kommunikationsansvarig för buss vid Skånetrafiken.

Tidigare i dag kunde Lokaltidningen berätta att Kävlinge kommun nu ska sätta in väktare under kvällstid. (Se länk nedan). Men att Kävlinge kommun ska återkoppla till Skånetrafiken är ett missförstånd, menar Björn Andersson, säkerhetschef i Kävlinge kommun.

– Det har vi aldrig kommit överens om, det är en missuppfattning. Vi har tagit in väktare för att skydda våra anläggningar men vi kan inte ha dem till att vakta en busshållplats, säger han och fortsätter:

– Innan veckan är slut kan vi förhoppningsvis ha ett möte med Nobina, Skånetrafiken och polisen för att gå igenom vad vi alla har gjort för att detta (stenkastning och skadegörelse reds.anm) inte ska inträffa fler gånger. Vårt yttersta mål är att få igång trafiken så snart som möjligt.

Publicerad 10 April 2019 13:51