Stammisen Patrik Forslund är glad över att Sibylla nu har öppnat igen. Här serveras han sitt första mål efter nyöppningen av Cazandra Cortas.

Stammisen Patrik Forslund är glad över att Sibylla nu har öppnat igen. Här serveras han sitt första mål efter nyöppningen av Cazandra Cortas. Foto: John Nordh

Första tuggorna sedan branden – Sibylla har öppnat igen

"Känns nästan lite overkligt"

KÄVLINGE.

Efter åtta månaders hårt arbete kunde Cazandra Cortas och hennes anställda äntligen öppna Sibylla i Kävlinge igen under torsdagen. Många kunder kom in för att köpa en burgare och för att önska lycka till.

Av
John Nordh

Klockan slår fem över 11 på förmiddagen. Trots att dagen ännu är ung har redan ett antal kunder hittat till gatuköket. Dagens första heter Mats Hansson. Han beställer en Super cheese bacon-mål.

– Det är bra att Sibylla har öppnat igen, det behövs lite konkurrens i Kävlinge. Jag blir alltid trevligt bemött här och det är minst lika viktigt som att maten smakar bra, säger han.

Dagens första kund heter Mats Hansson. Vad tycker han om att Sibylla har öppnat igen? Tumme upp!

Dagens första kund heter Mats Hansson. Vad tycker han om att Sibylla har öppnat igen? Tumme upp! Foto: John Nordh

Efter honom kommer stammisen Patrik Forslund. Han behöver inte ens beställa.

– Super cheese bacon-meal?, ropar någon inne från köket när han går fram till disken.

– Det låter bra, blir svaret.

Patrik Forslund har saknat Sibylla under de åtta månaderna gatuköket har varit stängt.

– Det har jag gjort. Jag äter lunch här tre till fyra gånger i veckan, säger han.

Branden som inträffade natten till den 2 augusti förra året och som förstörde stora delar av gatuköket, blev ett hårt slag för Cazandra Cortas som tog över ägandet efter sina föräldrar för några år sedan. Efter branden var hon osäker på om hon skulle fortsätta driva gatuköket. Men efter stöttning av sin mamma och sin make samt många kunder beslutade hon sig för att bygga upp gatuköket igen.

– Det känns jättebra att nu ha öppnat igen, nästan lite overkligt. Vi har kämpat i en lång tid för det här. Allting tar mycket längre tid än vad man först tror, säger Cazandra Cortas.

Taket, väggarna och en del av golvet har renoverats. Köket, som var gammalt, har också blivit utbytt.

– Det är mycket bättre nu med större arbetsytor, säger Cazandra Cortas som ser ljust på framtiden.

– Det känns positivt. Många verkar vara glada över att vi har öppnat igen och kunderna verkar inte ha glömt oss, säger hon.

De röda parasollerna på uteserveringen sätts på plats för första gången sedan branden.

De röda parasollerna på uteserveringen sätts på plats för första gången sedan branden. Foto: John Nordh

"Vi har kämpat i en lång tid för det här", säger Cazandra Cortas. Foto: John Nordh

Foto: John Nordh

Publicerad 11 April 2019 14:18