Sadlar och ridutrustning till ett värde om minst 200 000 kronor har stulits från ett stall. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Sadlar och ridutrustning till ett värde om minst 200 000 kronor har stulits från ett stall. Obs, bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Ritzau Scanpix/Jae C. Hong

Ridutrustning för flera hundratusen kronor har stulits

"Det har varit mycket stölder den senaste tiden"

HOFTERUP. Den senaste tiden har flera hästägare drabbats av större stölder. I förra veckan stals samtliga sadlar och annan hästutrustning från ett stall i Hofterup. "Vi pratar stora summor. Initialt uppger uppringaren att det handlar om minst 200 000 kronor", säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral.

Av
Andreas Holm

Polis fick uppgifter om brottet strax efter klockan 7 förra fredagsmorgonen och det är inte första gångens om polis fått rycka ut gällande sadelstölder.

Tidigare har flera stall och butiker drabbats av stölder av hästutrustning under året.

– Det har varit mycket stölder den senaste tiden där främst sadlar stulits, säger Evelina Olsson.

Bland annat har Granngården på Center Syd i Löddeköpinge och flera skånska stallägare drabbats.

– Det sker till och från och en kollega inom polisen nämnde att det kan röra sig om personer som reser runt och gör den här typen av stölder i ett område, sa Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid Helsingborgspolisen till Lokaltidningen efter att flera sadlar stulits från ett stall i Gantofta.

Publicerad 13 April 2019 11:00