Busstrafiken är åter igång i Kävlinge under kvällstid. (Genrebild).

Busstrafiken är åter igång i Kävlinge under kvällstid. (Genrebild). Foto: Mostphotos

Första helgen efter trafikstoppet – bussarna fick rulla i fred

KÄVLINGE.

Insatserna som kommunen och polisen har satt in på Korsbackaområdet för att stoppa stenkastningen verkar ha gett resultat inledningsvis. Den första helgen som bussarna rullade genom Kävlinge blev problemfri.

Av
John Nordh

I fredags beslutade Skånetrafiken att återuppta busstrafiken genom Kävlinge igen efter det fem dagar långa trafikstoppet under kvällstid. Första helgen blev lugn. Enligt Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, kom det inte in några nya anmälningar om stenkastning under helgen.

– Vi från polisen har haft en hög närvaro i området och det kommer vi fortsätta med. Nattvandrarna har också gjort ett fantastiskt arbete. Kommunen har haft sina väktare på plats och den bevakningen kommer också att fortgå. Detta är en samverkan mellan polisen, Skånetrafiken och kommunen, säger han.

Det var efter att flera stenkastningar mot bussar ägde rum på kort tid på Korsbackaområdet som Skånetrafiken valde att stoppa linje 122 och 123 i Kävlinge under kvällstid. Trafikstoppet var först tänkt att gälla fram till och med onsdagen förra veckan men förlängdes senare ett dygn. Efter ett möte mellan Kävlinge kommun, polisen och Skånetrafiken under fredagen togs beslutet att häva trafikstoppet.

Publicerad 15 April 2019 11:32