Tre unga pojkar misstänks för rån efter att ha slagit och stulit mobiltelefoner och andra värdesaker från två pojkar. Polishelikopter sattes in i jakten på rånarna som kunde positionernas genom gps-signal på en av de stulna telefonerna.

Tre unga pojkar misstänks för rån efter att ha slagit och stulit mobiltelefoner och andra värdesaker från två pojkar. Polishelikopter sattes in i jakten på rånarna som kunde positionernas genom gps-signal på en av de stulna telefonerna. Foto: Shutterbus/Adobe Stock

Helikopterjakt efter rånare – höll fast och slog sina offer

En 15-åring gripen av polis

KÄVLINGE. Två 16-åriga pojkar rånades och misshandlades av tre yngre pojkar. En 15-åring greps senare av polis. "Minst en pojke ska ha hållits fast och fått ta emot flera slag", säger Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Av
Andreas Holm

Det var vid 22-tiden under tisdagskvällen som pojkarna blev stoppade och sedan rånade av tre yngre pojkar på Köpmansgatan. De tvingades lämna ifrån sig både mobiltelefoner, kläder och hörlurar.

När polis kom till brottsplatsen var gärningsmännen borta. En större jakt inleddes för att hitta rånarna.

– Helikopter och flera polisresurser kallades in i sökandet. Till slut kunde en pojke gripas efter att en av de stulna mobiltelefonerna positionerats via gps, säger Katarina Rusin.

15-åringen greps i en lägenhet på en adress i Kävlinge kommun. I bostaden hittades stöldgods som tillhörde de två pojkar som tidigare rånats.

I samband med rånet ska pojkarna fått ta emot slag.

– Minst en pojke ska ha hållits fast och fått ta emot flera slag, bland annat i magen. Han fick lindriga skador och ska inte behövt uppsöka akutsjukvård, säger Katarina Rusin.

Den 15-årige rånaren släpptes under natten på fri fot, men misstänks fortfarande för rån. Ytterligare två minderåriga pojkar misstänks ha varit inblandade uppger polisen.

Publicerad 17 April 2019 07:54