Genrebilder.

Genrebilder. Foto: Mostphotos

Idrottsledare från kommunen belönas med stipendier

"Vi vill uppmärksamma alla eldsjälar"

KÄVLINGE.

Idrottsledare i tio föreningar i Kävlinge kommun prisas när Skåneidrotten tillsammans med Sparbanksstiftelserna Skåne delar ut årets stipendier till totalt 250 ledare i Skåne. De belönas med 10 000 kronor vardera.

Av
John Nordh

Under vintern har föreningar i Skåne haft möjlighet att nominera ledare till Skånes Idrottsledarstipendier. Det är trettonde gången som stipendierna delas ut.

Ledare i tio föreningar i Kävlinge kommun belönas med stipendier för sina insatser i respektive förening: Furulunds IK, Dösjöbro IF, Kävlinge Furulunds brottarklubb, Kävlinge golfklubb, Ljungvalla tennisklubb, Lödde kanotklubb, Lödde Vikings HK, Segelsällskapet Pinhättan, Kävlinge-Furulund badmintonklubb och OK Silva.

De får varsitt stipendium på 10 000 kronor. Hälften av pengarna går till ledaren själv och hälften ska gå till föreningens utveckling av barn- och ungdomsverksamheten.

I hela Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten för närvarande. De har en stor betydelse för barn- och ungdomsidrotten, föreningarna och för samhället i stort, menar Skåneidrotten.

– Att vara idrottsledare för unga handlar inte bara om idrott. Det handlar lika mycket om att vara en ledare i bemärkelsen att vara en god förebild och visa en positiv väg genom sunda värderingar. Med stipendierna vill vi uppmärksamma alla eldsjälar som på detta sätt jobbar med våra yngre, säger Katarina Andrén på Sparbanksstiftelsen Finn, som är en av krafterna bakom Skånes Idrottsledarstipendier, i ett pressmeddelande.

Publicerad 19 April 2019 06:00