För den som vill se konst under påskhelgen finns det mycket att välja mellan. (Genrebild).

För den som vill se konst under påskhelgen finns det mycket att välja mellan. (Genrebild). Foto: Adobe Stock/Mostphotos

Konst, konst, konst, konst hela påsken lång

KÄVLINGE.

Påsken närmar sig med stormsteg och Skåne fylls med konst under fyra dagar. Kävlinge kommun är inget undantag. Här kommer ett axplock av alla utställningar som går att besöka.

Av
John Nordh

Påskutställning med Konstforum. Samlingsutställning med 24 konstnärer och konsthantverkare på Lilla Kulturhuset Mejerigränd i Kävlinge. Fredag 19 april till och med söndag 21 april klockan 10 till 15. I samband med utställningen arrangeras barntipsrunda och kafé.

Påskutställning med Coloriterna. Målargruppen Coloriterna ställer ut i sitt nya galleri på Lödde Centrum. Det bjuds på olika stilar som till exempel akvarell-, olje- och akrylmålning. Öppet fredagen den 19 april till och med måndagen den 22 april klockan 11 till 15.

Hantverk på Hamnen. Tre konstnärer öppnar upp sina verkstäder i Barsebäckshamn. Besökarna kan se fram emot arbeten i silver och keramik. Konstnärerna finns där blå/grön/vita vimplar hänger utmed gatan. Öppet fredag 19 april till och med måndagen den 22 april mellan klockan 11 och 16.

Påskutställning på Galleri Transformatorn. Medlemmar i Löddeköpinge konstnärsförening ställer ut. Det bjuds på målningar i olika tekniker, keramik, textil och glas. Öppet fredag den 19 april till och med måndagen den 22 april klockan 11 till 16.

Dessutom bjuder flera konstnärer in till utställning genom Västra Skånes konstnärsgilles evenemang Öppen ateljé som pågår under hela påskhelgen. Mer information finns på Västra Skånes konstnärsgilles hemsida.

Publicerad 19 April 2019 06:00