Martin Runborg och Elin Maria Hjorth är två av konsertens deltagare.

Martin Runborg och Elin Maria Hjorth är två av konsertens deltagare. Foto: Åsa Kalén

Församlingen samlar in pengar till flygel – bjuder på skönsång i kyrkan

Stor konsert i Västra Karaby kyrka nästa vecka

DÖSJEBRO.

Västra Karaby församling vill byta ut pianot i kyrkan mot en flygel. Men en sådan är långt ifrån gratis. Under en stor konsert nästa vecka kan allmänheten bidra till inköpet av instrumentet.

Av
John Nordh

Tanken är att den som vill kan köpa in sig på en tangent och få sitt namn ingraverat på ett plakat på den framtida flygeln. Församlingen har arrangerat flera mindre insamlingar förut och under nästa år hoppas man att ett inköp ska kunna ske.

– Vi har en ny musiker i Martin Runborg som sedan ett år tillbaka arbetar med att förbättra instrumenten i våra kyrkor. Västra Karaby kyrka är stor och idag har vi ett akustiskt piano där. En flygel skulle ge oss helt andra möjligheter att utveckla musiklivet, säger Elin Maria Hjorth, församlingspedagog och barnkörledare.

Insamlingen nästa vecka kommer att ske under en stor konsert i Västra Karaby kyrka på onsdag den 15 maj. Bygdens musiker, sångare och körsångare ställer då upp helt ideellt för att samla in pengar till flygeln.

På scen står Eva Hallberg, Daniel Hjorth, Elin Maria Hjorth, Ida Jakobsson, Anna Lindelöf, Marie Nagenius, Pelle Nilsson, Martin Runborg, Ludde Westberg, Västra Karaby kyrkokör och mellanstadiekören Cantaton.

– Det blir ett blandat program med många olika genrer som till exempel jazzsång, skånska visor, klassisk sång och även lite pop med Ida Jakobsson som kommer att sjunga en låt av Adele, säger Elin Maria Hjorth.

Konserten sätter igång klockan 18.30 och varar i cirka en timme.

Publicerad 08 May 2019 00:00