Lokalerna i Folkets hus är inte ändamålsenliga för en öppen förskola anser en majoritet av politikerna i utbildningsnämnden.

Lokalerna i Folkets hus är inte ändamålsenliga för en öppen förskola anser en majoritet av politikerna i utbildningsnämnden. Arkivfoto: John Nordh

Politikerna nobbar dansföreningens erbjudande – Folkets hus inte aktuellt för öppna förskolan

Lokalerna inte ändamålsenliga

Av
John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. Många föräldrar saknar den öppna förskolan i Löddeköpinge som tvingades stänga förra sommaren då lokalen drabbades av en vattenläcka. Sedan dess har verksamheten varit sammanslagen med öppna förskolan i Kävlinge, något som Lokaltidningen var först med att skriva om.

Dansföreningen Zwing it har erbjudit kommunen att använda deras lokaler i Folkets hus i Löddeköpinge för en provisorisk öppen förskola. Men kommunen har valt att säga nej eftersom lokalen inte anses vara ändamålsenlig för verksamheten.

– Ska vi ha en kommunal verksamhet där så måste lokalerna tillgänglighetsanpassas och eftersom vi har anställda så ska det också finnas personalutrymmen. För att vi ska kunna utveckla verksamheten måste vi hitta en lokal som passar de behoven vi har, säger Camilla Mårtensen (L), utbildningsnämndens ordförande.

Nämnden fastslår därmed att det i dagens läge inte finns någon befintlig lokal i Löddeköpinge att bedriva verksamheten i.

Under nämndens senaste sammanträde under tisdagen beslutade därför en majoritet av politikerna att möjligheterna för en öppen förskola istället ska utredas i samband med planeringen för utvecklingen av Tolvåkersområdet. När verksamheten kan bli aktuell på området är fortfarande oklart.

Publicerad 08 May 2019 09:42