Under helgen skedde två nya bilinbrott på Center Syd.

Under helgen skedde två nya bilinbrott på Center Syd. Arkivfoto: John Nordh

Inbrott i firmabil – verktyg för 50 000 kronor stals

Fyra nya inbrott på kort tid på Center Syd

Av
John Nordh

LÖDDEKÖPINGE. Bilister som parkerar på parkeringarna runt Center Syd löper fortfarande en risk att drabbas av bilinbrott.

Under helgen skedde två nya. Vid 17-tiden under lördagen krossades en ruta på en personbil som stod parkerad vid Ica. I bagageluckan låg en bärbar dator, en pekdator och en portfölj. Trots att värdesakerna inte var synliga utifrån lyckades tjuven hitta och stjäla dem. Enligt polisanmälan var bilägaren endast borta i tio minuter.

Under söndagen vid 16-tiden skedde nästa inbrott. Någon bröt sig då in i en firmabil som stod parkerad utanför Bauhaus. Tjuven kom över verktyg för cirka 50 000 kronor.

På måndagen skedde ytterligare två bilinbrott där rutor krossades. I den ena bilen lyckades tjuven inte komma över något gods men i den andra, en danskregistrerad bil, stals en dator, kläder och en väska som låg i passagerarsätet.

– Vår uppmaning är fortfarande att ta med dig alla värdesaker när du handlar och lämna framför allt inget synligt i bilen, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge.

Publicerad 13 May 2019 11:42