Från vänster: Karolina Nilegryd, Tanja Anderson och Robert Strandquist

Från vänster: Karolina Nilegryd, Tanja Anderson och Robert Strandquist Foto: Ulrika Blomberg

De bjuder in hela byn till kalas på skolan

Fullspäckat schema under "Dösjebrokvällen"

DÖSJEBRO.

För ett par år sedan bestämde personalen på Dösjebroskolan sig för att börja ha gemensamma avslutningar så att alla barn, föräldrar och personal fick träffa varandra och umgås. Nu utvecklas konceptet och skolan bjuder in hela byn till "Dösjebrokvällen" onsdagen den 22 maj.

Av
John Nordh

Hela skolans område kommer fyllas med aktiviteter och schemat blir fullspäckat. I de yngre barnens klassrum kommer det bjudas på vernissage och eleverna i årskurs 4 till 6 har gjort ett stort arbete om andra världskriget som ska visas upp. Några elever har också gjort filmer på engelska som kommer att rulla under kvällen.

Kvällens höjdpunkt sker ute på skolgården i ett öppet lasbilsflak. Där kommer musikalen "En dag räcker för att förändra" spelas upp. Musikläraren Tanja Anderson har skrivit musikalen tillsammans med de 37 eleverna som deltar. Temat är ständigt aktuellt; musikalen handlar om hur mobbing ska stoppas.

Dessutom kommer tre föreningar vara på plats och erbjuda prova på-aktiviteter. Dessa är LL Dance studio, Dösjöbro IF och Västra Karaby ridskola.

Det kommer också finnas en hoppborg på plats och för den som är sugen finns sockervadd, slush, popcorn och korv med bröd till försäljning. Alla som vill komma är välkomna och Dösjebroskolans personal hoppas på mycket folk.

– Tanken är att detta ska vara en happening för hela byn. Vi vill få folk att träffas och därmed öka gemenskapen i byn, säger Robert Strandquist som drar i trådarna för Dösjebrokvällen tillsammans med kollegorna Karolina Nilegryd och Tanja Anderson.

– Eleverna på skolan har också varit mycket engagerade och tycker detta är jättekul. Bland annat har de producerat egna flygblad som de har delat ut för att informera om evenemanget, fortsätter Robert.

Dösjebrokvällen pågår mellan klockan 18 och 20 onsdagen den 22 april.

Publicerad 14 May 2019 10:14