Mat från Sri Lanka står på menyn på Kävlinges nya restaurang. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Mat från Sri Lanka står på menyn på Kävlinges nya restaurang. Bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

Ny restaurang öppnar i centrala Kävlinge

Mat från Sri Lanka står på menyn

KÄVLINGE.

Efter att ha lagat mat på flera olika festivaler förra året, däribland Malmöfestivalen, har nu Nuwan Pushpakumara bestämt sig för att öppna en take away-restaurang i Kävlinge. Mat från Sri Lanka kommer att stå på menyn.

Av
John Nordh

Företaget Taste of Sri Lanka bildades så sent som förra året och restaurangen i Kävlinge blir företagets första. Beslutet att öppna ett eget ställe tog Nuwan Pushpakumara efter att ha deltagit i flera olika festivaler förra sommaren.

– Vi började i Klippan och avslutade sommaren på Malmöfestivalen där det gick väldigt bra, säger han.

Att valet föll på just Kävlinge beror på att Nuwan och hans familj bor där. Lördagen den 1 juni slår de upp portarna till en take away-restaurang på Bruksgatan 5.

På menyn står mat från familjens hemland Sri Lanka. En populär rätt är kottu som är en currygryta med kyckling. Den finns också i en vegetarisk och vegansk variation.

På invigningsdagen, då Taste of Sri Lanka har öppet från klockan 11 till 23, kommer det gå att sitta på restaurangen och äta. Men tanken är sedan att restaurangen till en början endast ska erbjuda take away-mat.

– Vi testar det först och fungerar det bra så kan vi komma att utveckla konceptet sedan, säger Nuwan Pushpakumara.

Publicerad 14 May 2019 10:16